Fine art portretten 
Ik hou ervan om iets te vertellen met mijn portretten. Daarbij hoort het verzamelen van voorwerpen en kleding en het maken van decors of een setting. Voor mij stopt het niet bij het maken van de foto. De fase erna, achter het beeldscherm, is net zo intensief. Ik probeer dan bijvoorbeeld een achtergrond te maken dat wat zegt over de geportretteerde.
Constructed photography, Konstruierte Wirklichkeit, Storytelling..... Ik noem het maar eenvoudig portretten met een verhaal.


Ik neem graag oude schilderijen als voorbeeld om "na te bouwen". Hans Memling is daarbij voor mij een inspiratiebron. Eén van de Vlaamse primitieven uit de 15de eeuw. Zijn portretten zijn heel direct door de manier waarop hij de figuur in close-up plaatst. Details, gelaagdheid (voorgrond, portret, landschap of interieur), ruimtewerking (doorkijkjes), een prominente rol voor de handen, veelal leunend op een tafel of schilderijlijst, zijn heel kenmerkend voor het werk.

 

 

 

Klik hier voor de "Memling portretten"

Kijk voor portretopdrachten, zakelijke profielfoto's en castingfoto's op de pagina fotoshoots.

 

 

Vrij werk:

Koningsdag 2022

 

Mijn oma, dochter van kapitein Henze en Jennigje Suzanna Van Wijk van Brievingh, met Czerna, de Barsoi. Oude foto uit het familiealbum mijn signatuur gegeven.

 

detail

 

 

 

 

Serie "Oude meesters":  (2021- )

 

Detail

 

 

 

 

Serie "Geisha"  (2021)
Ik wil werken volgens de oude Oosterse regels voor perspectief. Door middel van lagen (plant, kamerscherm, tafereeltje, schilderij) (muur, tafereeltje, groen tapijt, openluik met doorkijkje naar de tuin) en lijnen wordt diepte gesuggereerd.

 

 

 

 

Serie "Lof der Zotheid": (2021)

Geinspireerd door de schilderijen van Jake Baddeley en Michael Cheval. Er is  gebruik gemaakt van eigen foto's maar ook twee keer met toestemming van het Rijksmuseum van foto's uit de collectie. (SK-A-3145) (SK-A-372)

 

 

Wat portretten geselecteerd uit eerdere series (zie links onderaan op deze pagina voor de gehele serie):

detail

 

 

Detail

Detail

 

 

 

 

 

 

 

                       

Donizettilaan 25 3055 SG ROTTERDAM info@monicavankleef.nl +31 (0)648608448

Copyright © Monica van Kleef-Stomps | Privacyverklaring |

Volg mij op Facebook en Instagram